Hvem er LYKÏA?

Om LYKÏA

Alle LYKÏA produkter er unikke. Intet er masseproduceret på kæmpe fabrikker. Det er bare vigtigt for os at understrege.
Vores håndklæder væves på gamle halvautomatiske manuelle håndvæve, og alt er produceret i små familieejede tekstilværksteder. For at forstå størrelsesforholdene kan vi fortælle, at der kun kan væves ca. 10 håndklæder dagligt. Håndklæderne er derfor alle forskellige med små charmerende skævheder og variationer, netop fordi håndklæderne er vævet på disse særlige, gamle væve. Den unikke vævning giver håndklædet mange fordele som bl.a. en virkelig god absorberingsevne, utrolig blødhed og en behagelige varme

Om lykia billede

LYKÏA og bæredygtighed

Bæredygtighed og kvalitet går hånd i hånd hos os. Derfor er alt bomuld til LYKÏAs håndklæder dyrket lokalt i Tyrkiet. Vi har stor fokus på ordentlige arbejdsvilkår og fair løn til vores vævere og syersker. Den gode kvalitet gør, at du kan bruge vores håndklæder år efter år, og de bliver kun blødere og blødere for hver vask.
Garnet i vores multifarvede håndklæder er overskudstråd fra væverens andre produkter. Dermed undgår vi spild og får unikke farvesammensætninger hver gang.
Vores kelimpuder er syet af håndvævede vintagetæpper fra det østlige Tyrkiet. Hvert kelimtæppe er helt unikt og fortæller sin egen lille autentiske historie.
Tæppevævningerhvervet er et typisk kvindeerhverv og holder mange tyrkiske kvinder beskæftiget også den dag i dag.

Navnet LYKÏA

LYKÏAs håndklæder bliver lavet i det respekterede tekstilområde omkring Denizli i det sydvestlige Tyrkiet. Denizli har mere end 1.500 års erfaring med vævning. Førhen hed dette område Lykien og med en lille lækker omskrivning opstod vores navn LYKÏA.

Hvem er bagved LYKÏA?

”Vi kan simpelthen ikke lade være, så nu gør vi det!”

De sidste 17 år har vi rejst rigtig mange gange til Tyrkiet. Vi har altid været fortryllede af de smukke farver og mønstre i den gamle kultur og det traditionelle håndværk bag. I sommerferien 2020 besluttede vi så for at dele disse skønheder med jer.
Bag mærket LYKÏA står vi, et dansk / tyrkisk par, Trine Egeskov Patatoglu & Emre Patatoglu. Trine med tekstilbaggrund og Emre med en ustyrlig iværksætterflamme. Vi er bosat i Århus, men altid med den ene fod i Tyrkiet, hvor Emres familie stadig bor.

Vi drømmer om at bringe brugbare, smukke hverdagsprodukter ind i danske hjem. Vores ønske er at inspirere til personlig indretning af den stilfulde skandinaviske bolig. Nutidige produkter til den kvalitetsbevidste forbruger.

Vi håber, I vil nyde vores lille univers.

De bedste hilsner Trine & Emre.

 Om lykia - lykia håndklæder

Se vores brede udvalg her

 

 

Gratis fragt

Gratis fragt ved køb over 489,-

Hurtig Levering

Du modtager din pakke indenfor 1-3 hverdage

OEKO-TEX certificeret

Alle vores tekstiler er OEKO-TEX certificerede