Personvernerklæring

Introduksjon

Når du besøker nettstedet vårt, samles det inn informasjon om deg, som brukes til å tilpasse og forbedre innholdet vårt og for å skape mer verdi med annonsene som vises på siden. Hvis du ikke ønsker at det skal samles inn informasjon om deg, bør du slette informasjonskapslene dine og avstå fra videre bruk av nettstedet. I avsnittene nedenfor har vi utdypet hva slags informasjon som samles inn, formålet og hvilke tredjeparter som har tilgang til den.

Informasjonskapsler
Nettsiden bruker «cookies», som er en tekstfil som lagres på din datamaskin, mobil mm. på samme måte med det formål å gjenkjenne det, huske innstillinger, utføre statistikk og målrette annonser. Det kan imidlertid hende at informasjonskapsler ikke inneholder skadelig kode som f.eks. virus.
Det er mulig for deg å slette eller blokkere informasjonskapsler. Du kan gjøre dette ved å følge disse instruksjonene: http://minecookies.org/cookiehandtering
Hvis du følger instruksjonene og sletter eller blokkerer informasjonskapsler, vil annonsene du ser bare bli mindre relevante for deg, samtidig som de vises oftere. Samtidig kan du også risikere at nettsiden ikke fungerer optimalt, og at det er innhold du ikke får tilgang til.


PERSONLIG INFORMASJON

Generelt
Personopplysninger er all slags informasjon som til en viss grad kan tilskrives deg. Når du bruker nettstedet vårt, samler og behandler vi en rekke slik informasjon. Det skjer f.eks. ved ganske ordinære interaksjoner på nettsiden, som at du melder deg på vårt nyhetsbrev, deltar i en konkurranse/undersøkelse, registrerer deg som ny bruker/abonnent eller ved annen bruk av tjenester eller kjøp via vår nettside.

Vi samler inn og behandler vanligvis følgende typer informasjon: En unik ID og teknisk informasjon om din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plassering og hvilke sider du klikker på. I den grad du gir uttrykkelig samtykke og selv oppgir informasjonen, behandler vi også: Navn, telefonnummer, e-post, adresse og betalingsinformasjon. Dette skjer typisk i forbindelse med at du oppretter en pålogging eller ved kjøp på siden.

Sikkerhet
Vi behandler dine personopplysninger sikkert og konfidensielt i samsvar med gjeldende lov, inkludert personopplysningsforordningen og databeskyttelsesloven.
Informasjonen din vil kun bli brukt til formålet den ble samlet inn for og vil bli slettet når formålet er oppfylt eller ikke lenger er relevant.
Vi har iverksatt tekniske og organisatoriske tiltak mot at dine opplysninger utilsiktet eller ulovlig blir slettet, publisert, tapt, forringet eller kommer til uvedkommendes kjennskap, misbrukes eller på annen måte behandles i strid med loven.

Hensikt
Informasjonen brukes til å identifisere deg som bruker og vise deg de annonsene som vil være mest relevante for deg, for å registrere dine kjøp og betalinger, samt for å kunne gi deg de tjenestene du har etterspurt, som å motta nyhetsbrev . I tillegg bruker vi informasjonen til å optimalisere og forbedre våre tjenester og innhold.

Oppbevaringsperiode
Vi beholder informasjon i den perioden loven tillater, og vi sletter den når den ikke lenger er nødvendig eller relevant. Perioden avhenger av informasjonens art og bakgrunnen for lagring. Det er derfor ikke mulig å gi en generell tidsramme for når informasjon slettes.

Utlevering av informasjon
Data om din bruk av nettsiden, hvilke annonser du mottar og ev klikk, geografisk plassering, kjønn og alderssegment osv. videreformidles til tredjeparter i den grad opplysningene er kjent og dersom vi bruker tredjeparter. Du kan se hvilke tredjeparter som er involvert i avsnittet om informasjonskapsler ovenfor. Informasjonen brukes til målrettet annonsering.

I tillegg bruker vi en rekke tredjeparter for lagring og behandling av data. Disse behandler informasjon utelukkende på våre vegne og kan ikke bruke den til egne formål.

Utlevering av personopplysninger som navn og e-post mv. vil bare skje hvis du gir ditt samtykke. Vi bruker kun databehandlere i EU eller i land som kan gi din informasjon tilstrekkelig beskyttelse.

Innsikt og klager
Du har rett til å bli informert om personopplysningene vi behandler om deg i et standardformat (dataportabilitet). Du kan også når som helst protestere mot bruken av informasjonen. Du kan også trekke tilbake samtykket ditt for at opplysninger om deg skal behandles. Dersom opplysningene som behandles om deg er feil, har du rett til å få dem rettet eller slettet. Forespørsler om dette kan rettes til: . Dersom du ønsker å klage på vår behandling av dine personopplysninger, har du også mulighet til å ta kontakt Datatilsynet.
Hvis du ikke lenger ønsker at vi skal behandle dine personopplysninger, eller at vi skal begrense behandlingen av dine personopplysninger, kan du også sende oss en forespørsel om dette til ovennevnte e-postadresse.